Visagie training/mini vakantie

 Even een verhaaltje over mijn “mini-vakantie”, omdat ik het zo naar mijn zin heb!

Vorig jaar heb ik mij 2x aangemeld voor de visagie training van Malu Wilz. Helaas heb ik deze wegens omstandigheden beide keren moeten annuleren. Dit jaar had ik hoop dat het eindelijk goed zou gaan en er geen tegenslagen zouden komen. Ik gaf mij opnieuw op en ging opzoek naar een hotel, want 3 dagen op en neer rijden naar Hendrik Ido Ambacht zag ik niet zitten.

Gisteren ben ik vroeg vertrokken en dat was maar goed ook… Ruim 2 uur onderweg geweest.
Ik kwam aan bij de training en werd hartelijk ontvangen door Jessica (trainster) en de 2 Labradoodles ‘Mojo’ & ‘Guus’.

Samen met nog 3 andere dames aan tafel werd de training gestart. Na een voorstelrondje zijn we gestart met de theorie. Even het geheugen opfrissen! De opdracht van dag 1 was een dagmake-up, bruidsmake-up en een touch-up/korte make-up om toe te passen na gezichtsbehandelingen. Dit ging ons allemaal goed af en we waren zeer tevreden met het resultaat! Het is ook erg leuk om van elkaar te leren. Ieder heeft zijn eigen manier van werken.

Toen de training was afgelopen en ik mijn buik rond had gegeten bij ‘Happy Italy’, ben ik opzoek gegaan naar mijn hotel. Het was helaas verder weg dan ik had verwacht, maar gelukkig geen 2 uur rijden ;). Na zo’n 20 minuutjes kwam ik aan in Maasdam.
Wat een prachtige omgeving! Hier houd ik het makkelijk een paar dagen vol.

Eenmaal aangekomen in mijn hotelkamer heb ik op mijn gemakje de administratie bijgewerkt. Heerlijk gevoel als dat gedaan is!

De volgende ochtend vroeg de deur uit zodat ik zeker op tijd bij de training was.
Even een kopje thee en bijkletsen met Jessica tot de andere dames er waren.
Dag 2 stond in het teken van Shaping & Smokey Eye. Dit mochten wij in praktijk brengen. Ook hebben we bril make-up en 2e/3e generatie make-up besproken. Het Shapen en de Smokey Eye ging heel goed. Collega Tamara en ik waren echt trots op ons resultaat! We hebben nog gezellig ideeën uitgewisseld en verteld over onze salons. Zo fijn om met iemand te praten die dezelfde passie deelt.

We hebben hard gewerkt en waren al vroeg klaar met de training, dus kon ik nog even het (kleine) centrum van Hendrik Ido Ambacht opzoeken. Ik had namelijk een leuk restaurant gezien waar ik wilde eten.

Ik kwam langs een ontzettend leuk winkeltje waar ik naar binnen MOEST, ‘D&D Mode en Accessoires’. Ik vond een paar leuke dingetjes voor mezelf en kocht een kadootje voor mijn petekindje. Daarna vond ik het restaurant waar ik benieuwd naar was, ‘T-beaune’s Huiskamer’. Het zag er net zo mooi en gezellig uit als ik op de website had gezien. Ik heb er enorm lekker gegeten! Ik was vroeg daar en dus de enige klant, maar ik heb mij geen moment ongemakkelijk gevoeld. Heb rustig kunnen eten en tijdens mijn kopje thee inspiratie opgedaan in de Bruidsmagazines die ik gekocht had. Het Bruids(make-up)seizoen komt er namelijk aan en het kan nooit kwaad om je voor te bereiden ;).

Toen ik klaar was en af wilde rekenen heb ik nog een heel gezellig gesprek gehad met de zus van de eigenaar. Zij vroeg zich af of ik uit de buurt kwam (waarschijnlijk had ze aan mijn rare accent gehoord dat dat niet zo was ;)). We raakten aan de praat en hebben nog een hele tijd kunnen kletsen over van alles en nog wat. Wat een fijn gevoel. Mensen ontmoeten waar je direct een klik mee krijgt. Mensen die lief zijn en oprecht geïnteresseerd. Ik had nog uren met haar kunnen praten, maar aangezien ze moest werken en ik terug moest naar het hotel heb ik beloofd een keer terug te komen als ik in de buurt ben.

Toen ik terug kwam bij het hotel heb ik eerst nog even buiten zitten genieten bij het water (de Binnenmaas). Wat is het hier toch mooi. En wat is het heerlijk om zulke momentjes voor jezelf te nemen. Ik raad het iedereen aan! Doe iets voor jezelf. Ga erop uit! Zoek een training of workshop die je aanspreekt. Het hoeft niet eens voor je werk te zijn, je kan ook iets zoeken wat je gewoon leuk lijkt om te doen. Ik heb dit nu al een aantal keren gedaan en geniet er steeds weer van. Natuurlijk vind ik het jammer om thuis weg te gaan, maar af en toe moet je jezelf die tijd gunnen. Gelukkig heb ik Mojo & Guus die met mij komen knuffelen en hoef ik mijn eigen hond niet zo erg te missen ;).

Ik zit hier nu heerlijk met mijn kopje thee en laptop en geniet van de rust.

Ik ben heel benieuwd naar morgen. We mogen onze eigen creaties toepassen met alle lesstof van de afgelopen dagen. Het resultaat wordt vastgelegd door een fotograaf.

Bedankt voor het volgen en tot snel!

Liefs, Ashley

PLF_6939-2 x