It all started in Pink

Tijdens mijn opleiding Uiterlijke Verzorging heb ik een verslag geschreven.
Het is zo leuk om terug te lezen over de dromen die ik toen had en wat daarvan is uitgekomen.

Mijn carrière, Ashley 2008


Heden
Ik woon nu nog gewoon bij mijn ouders (ben ook pas 18). Ik heb daar een klein kamertje waar ik al wat klantjes heb. Ik doe vooral gezichtsbehandelingen.
Dit kamertje is klein, het is de oude kamer van mijn zusje. Zo ziet het er ook nog uit. Er zit nog roze hartjes behang tegen de muren en er hangt nog een roze gordijntje wat ik echt heel lelijk vind.
Ik heb met mijn moeder afgesproken een keer een leuke kleur uit te kiezen en het kamertje mooi in te richten.

Ik heb een behandelstoel, tabouret, werktafeltje, stoom apparaat, borstelapparaat en gebruik de producten van Babor (die we ook op school gebruiken).

"Klantjes"... Als ik iemand dat woord nu hoor zeggen krijg ik kippenvel! Wat een vreselijk woord.
Ik vind het nu heel schattig dat ik begonnen ben in een roze kamertje! En wat ben ik mijn ouders dankbaar dat ze mij deze kamer gaven en direct na de opleiding de garage hebben verbouwd.
In de tussentijd hebben we dat roze wel vervangen voor donkere kleuren ?.
Tijdens mijn opleiding dacht ik dat ik niet kon starten voor ik alles in huis had.
Nu ik wijzer ben, weet ik dat een stoom- en borstelapparaat nergens voor nodig is wanneer je de juiste producten gebruikt.


 
Toekomst
Ik werk nu als weekendhulp bij de Etos. Zodra ik de opleiding schoonheidsspecialiste heb afgerond, ga ik daar meer uren werken. Ik krijg dan een contract tussen de 25 en 30 uren. Ik ga dan ook cursussen doen voor de Etos, onder andere assistent drogist.
Ook ga ik een opleiding volgen voor acne behandelingen en bindweefselmassage.
Acne behandelingen wil ik heel graag leren omdat ik er zelf veel problemen mee heb gehad en eigenlijk niemand mij kon helpen. Ik heb van alles geprobeerd, maar niks werkte echt. Ik ken nog veel andere mensen die hetzelfde probleem hebben en ik wil ze graag helpen.
Bindweefselmassage lijkt me gewoon leuk om te doen. Ik kan dan de massage variëren. Ik heb nu alleen nog de klassieke massage geleerd en het lijkt me leuk om eens iets anders te doen.

Ik heb voor dit allemaal gekozen omdat ik geen fulltime opleiding meer wil volgen. Ik ben niet iemand die jarenlang door wil leren. Ik wil niet tot mijn 25e naar school en dan pas beginnen met werken.

Wat heb ik gehuild toen mijn vast contract bij de Etos niet door ging.
Ik herinner mij als de dag van gisteren hoe mijn toekomstplannen in het water vielen.
Een maand later werd ik aangenomen bij DA Drogisterij Aendekerk Stramproy en daar heb ik een geweldige tijd gehad! Dit werd uiteindelijk een combi met Beautysalon Marga en zo groeide mijn liefde voor het vak elke dag meer.
Mijn diploma Assistent Drogist heb ik bij de DA behaald, de opleiding Acne Specialisatie heb ik in de avonden gevolgd en de Bindweefsel opleiding ging niet door ivm te weinig aanmeldingen.

Het zijn nog steeds dezelfde dingen die mij interesseren. Acne is een enorm belangrijk onderdeel en bindweefselmassage bleef altijd een wens. Deze opleiding heb ik vorig jaar alsnog gevolgd.

Ik ben nog steeds van mening dat ik geen schoolmeisje ben. Naast het werken vind ik het wel heerlijk om veel trainingen te volgen die met mijn vak te maken hebben en wil ik blijven groeien in mijn onderneming.

Droom
Mijn droom is om over een paar jaar een huisje te kopen. Daar wil ik dan een kamertje inrichten om een schoonheidssalon te beginnen.
Ik wil mijn salon dan rustgevend inrichten. Het lijkt mij mooi om dit met paars (geen felle kleur paars, maar een donkere, rustgevende kleur) en nog een lichte kleur te doen.
Ik wil ook een fijn merk dat helemaal bij mij past. Op dit moment spreekt Nimue me heel erg aan. Ik heb al een proefpakketje geprobeerd en informatie aangevraagd. Ik heb een cd-rom gekregen met informatie en prijzen van het product. Ik zal wel echt moeten sparen om dit bij elkaar te krijgen.

Ik wil 2 of 3 dagen en de avonden in mijn salon werken. Verder wil ik 25 tot 30 uur werken voor een baas. Ik weet nog niet waar dit gaat gebeuren, want misschien kom ik nog wel een leuk baantje tegen.

Inmiddels 2 huizen, 3 salons en 3 merken verder...
Oh ja... die paarse kleur heb ik trouwens niet gebruikt in de salon, maar was er wel in de salon waar ik later ging werken. haha!
Gespaard heb ik... Het grootste deel van mijn salaris ging naar een spaarrekening zodat ik ooit een mooie salon kon openen.
Nimue is het trouwens niet geworden. Ze zagen geen groei in mijn salon. Wat was ik teleurgesteld en boos toen ze dat vertelde. Ik was te min.
Dikke middelvinger voor jullie ?!
Het leven loopt vaak zo anders dan je kan bedenken. Mijn dromen zijn uitgekomen en zelfs veel groter geworden.
Ik ben volwassen en wijzer geworden en mega-mega-mega trots op mijn A4BEAUTY.


 Vandaag nog een tikkeltje trotser, want mijn kindje krijgt een eigen webshop!
Klik hier

Liefs, Ashley

IMG_4467